Web Analytics
Stel direct je vraag

Studiekeuze

  • Wat moet ik later worden?
  • Past een hbo- of een wo-studie beter bij mij?
  • Ik ben begonnen met een opleiding, maar ik loop vast. Hoe moet ik nu verder?
  • Ik heb al wel een studie op het oog, maar past deze studie wel bij mij?
  • Hoe kies ik een geschikte mbo-opleiding?
  • Ik heb een beperking (bijv. PDD-NOS  of ADHD). Wat betekent dit voor mijn studiekeuze?

Als je je herkent in één of meer van deze vragen, dan kan een professioneel studiekeuzeadvies je verder helpen! Adviesbureau Koers heeft veel ervaring met het adviseren en begeleiden bij studie- en beroepskeuze en we willen je graag verder helpen. Samen met jou bepalen we de manier waarop we je vraag gaan beantwoorden. Dat kan met behulp van verschillende psychologische tests en gesprekken.

Professioneel studiekeuzeadvies

Bij een professioneel studiekeuzeadvies ontvang je een concreet en individueel advies over welke studies goed bij jou passen. We brengen jouw interesses, persoonlijke kwaliteiten en/of intellectuele capaciteiten uitgebreid in kaart met behulp van verschillende psychologische tests. Op basis daarvan geven we een concreet advies over je studiekeuze. Dit advies wordt persoonlijk met je besproken door één van onze gecertificeerde psychologen. Je ontvangt een uitgebreide rapportage met daarin de testresultaten, de gesprekken met de psycholoog en het advies met daarin concrete studies die bij jou passen!

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

“De combinatie van jouw capaciteiten, interesse en persoonlijkheid is heel bepalend voor het maken van een goede studiekeuze.”

Geert zit in havo-5 en moet nu een studie kiezen. Wil je meer weten over hoe zijn studiekeuzetraject bij Adviesbureau Koers is verlopen? 

Lees hier verder

Studiekeuzebegeleiding

Bij studiekeuzebegeleiding coachen we je in het proces van het kiezen van een studie. Zo ben je optimaal in staat om tot een bewuste keuze voor een opleiding te komen. Met behulp van persoonlijke gesprekken en opdrachten stimuleren we je daarbij. Al onze psychologen hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren door middel van een studiekeuzetraject.

Wat doet Adviesbureau Koers voor jou?

Het is belangrijk om vanuit jouw specifieke situatie hulp te krijgen bij je studiekeuze. Iedereen is immers anders. Daarom biedt Adviesbureau Koers maatwerk. We willen graag jóuw vragen beantwoorden. We beloven dat je altijd een individueel advies ontvangt, dat antwoord geeft op jouw vragen. We starten altijd met een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. Je bespreekt met de psycholoog welke vragen je precies hebt. Vervolgens ontwikkelen we een adviestraject dat daar precies bij past. Na afloop van het oriënterend gesprek kun je beslissen of en hoe je verder gaat met het traject.

Wil je meer weten over onze dienstverlening op het gebied van studiekeuzeadvies en studiekeuzebegeleiding? Of wil je je direct aanmelden? Neem dan nu contact met ons op!

 

Neem direct contact op