Web Analytics
Stel direct je vraag

Profielkeuze

In klas 2 of 3 van de middelbare school sta je voor je profielkeuze of sectorkeuze. Je gaat je binnen dat profiel of die sector richten op vakken die voor de toekomst de beste mogelijkheden bieden. Daarbij houd je rekening met jouw kwaliteiten en interesses. Dat is een belangrijke keuze. Met jouw keuze voor een profiel of sector kun je een opleiding gaan volgen die daar goed op aansluit.

Profielkeuze of sectorkeuze test

Adviesbureau Koers biedt een profielkeuze of sectorkeuzetest aan, waarbij vanuit verschillende invalshoeken wordt bekeken welke keuze het beste past bij jouw mogelijkheden. We kunnen het volgende voor je onderzoeken:

 • Intellectuele capaciteiten
  Waar liggen jouw sterke en minder sterke kanten in je intellectueel functioneren?
 • Belangstelling
  Waar gaat jouw belangstelling naar uit? Hoe sterk komen je voorkeuren naar voren?
 • Persoonlijk functioneren 
  Over welke eigenschappen beschik je? Hoe prestatiegericht ben je?
 • Functioneren op school
  Hoe is je schooltijd tot nu toe verlopen? 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

"“De uitkomst van de test heeft mij aan het denken gezet over bepaalde beroepen die ik zou kunnen kiezen.”"

Douwe heeft bij ons een profielkeuzeonderzoek gedaan. Lees hier over de ervaring van Douwe en zijn moeder.

Lees hier verder

Hoe werkt het?

Wanneer je je aanmeldt voor een profielkeuze of sectorkeuze test, maken we een afspraak voor een intakegesprek en testafname. Tijdens het gesprek met één van onze gecertificeerde psychologen bespreken we je vragen. Ook komen andere onderwerpen aan bod die invloed hebben op je profielkeuze. Denk dan aan je cijfers op school en de manier waarop je het naar school gaan beleeft. Aansluitend aan het intakegesprek vindt de testafname plaats. Wat voor soort tests er precies afgenomen gaan worden, is helemaal afhankelijk van jouw vragen. Onder begeleiding van één van onze gespecialiseerde medewerkers ga je verschillende tests maken.

Op basis van de testresultaten en het gesprek met jou schrijft de psycholoog een uitgebreide rapportage. Deze rapportage wordt in een eindgesprek met jou (en je ouders) besproken.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je je aanmelden voor een profielkeuze of sectorkeuze test? Neem dan contact met ons op.

 

Neem direct contact op