Web Analytics
Stel direct je vraag

Beroepskeuze

Na je studie of opleiding moet je een baan gaan zoeken. Maar wat wil je gaan doen? Wat past goed bij je? Adviesbureau Koers helpt je graag bij deze zoektocht. We hebben jarenlange ervaring met het adviseren en begeleiden bij studiekeuze en beroepskeuze. De manier waarop we je vragen beantwoorden, is afhankelijk van jou. Dat kan aan de hand van psychologische tests in combinatie met een gesprek met onze psycholoog, maar ook door verschillende coaching gesprekken. Wat het gaat worden, beslissen we samen.

Beroepskeuzeonderzoek

Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar welk werk goed bij jou past. Daarvoor is het belangrijk om te kijken naar je interesses en persoonlijke kwaliteiten. Soms kan het ook goed zijn om je intellectuele kwaliteiten in kaart te brengen. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek krijg je een concreet advies over beroepen die goed bij jou passen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Bij het kiezen van een beroepsrichting is heel belangrijk om naast je interesses goed naar je persoonlijkheid te kijken.”

Maartje heeft kunst- en cultuurwetenschappen gestudeerd en is inmiddels al een tijdje aan het werk bij een verzekeringsmaatschappij. Ze weet niet zo goed of ze iets wil doen met haar studie, of toch een hele andere kant op wil. Maartje meldt zich bij Adviesbureau Koers met haar beroepskeuze vraag. Wil je meer weten over hoe haar traject is verlopen? Lees dan verder.

 

Lees hier verder

Coaching in beroepskeuze

Het kan zijn dat je heel goed zelf in staat bent om te bepalen wat goed bij je past, maar dat je hier begeleiding bij kunt gebruiken. Onze psychologen hebben veel ervaring in het coachen van mensen bij beroepskeuze en loopbaan vraagstukken. Zo kom je tot een bewuste keuze.

Hoe werken wij?

We vinden het belangrijk om altijd maatwerk te leveren. Jouw vraag staat dus centraal. Daar baseren we vervolgens het traject en het advies op.

We beginnen met een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. In dit gesprek bespreekt één van onze psychologen jouw huidige situatie en vragen. Je krijgt een verslag van dit gesprek toe gestuurd. In dit verslag staat ook het plan voor het vervolg. Dat kan een beroepskeuzeonderzoek zijn, een serie coaching gesprekken, of een combinatie van die twee. Aan de hand van het verslag kun je beslissen of je door wilt gaan met het traject. Na afloop van het traject schrijft de psycholoog een uitgebreide rapportage. Hierin staan concrete adviezen over beroepen en beroepsrichtingen die goed bij jou passen!

Neem direct contact op