Web Analytics
Stel direct je vraag


Hbo-studie kiezen met behulp van keuzegids

30 september 2016

Gisteren is de nieuwe keuzegids hbo voor 2017 uitgekomen. Hierin worden alle hbo-studies in Nederland met elkaar vergeleken. Bij Adviesbureau Koers maken we veel gebruik van deze gids! De keuzegids hbo biedt veel waardevolle informatie over alle mogelijk hbo-studies die er zijn, zowel voltijd, deeltijd als duaal. Maar pas op: ga niet blind op de gids af en doe altijd zelf verder onderzoek. Waar gebruik je de gids voor bij het maken van een studiekeuze?

Welke hogeschool past bij jou?

“Voordeel van de gids is dat je in één oogopslag kunt zien welke studies er op een bepaald gebied te volgen zijn, en aan welke hogeschool ze worden aangeboden”, vertelt Margo de Vries van Adviesbureau Koers. “Daarnaast vind je waardevolle informatie over de sterke en minder sterke punten per locatie. Op die manier kun je zelf bekijken welke hogeschool het beste past bij jouw behoeften.” De gids is gemakkelijk in het gebruik en bevat, naast informatie over de opleiding zelf, ook een indicatie van het vereiste profiel en andere relevante feiten, zoals de positie op de arbeidsmarkt.

Kijk verder dan de gids

“Je moet de gids echter niet zien als een naslagwerk waarin alle mogelijke informatie over de verschillende studies vermeld staat”, waarschuwt Margo. “Je kunt deze gids het beste gebruiken voor je eerste selectie. Wanneer je meer wilt weten over de inhoud van de studie, of wanneer je zeker wilt weten dat je met jouw profiel en vakkenpakket er terecht kunt, is het aan te raden om je verder te oriënteren op de website van de hogescholen zelf. En natuurlijk daarna open dagen en meeloopdagen te gaan bezoeken, zodat je weloverwogen en goed geïnformeerd tot een gefundeerde keuze kunt komen.” De hbo-gids wordt elk jaar uitgebracht door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie: een onafhankelijk instituut dat gespecialiseerd is in opleidingsinformatie en kwaliteitsvergelijking. De keuzegidsen voor universiteiten en het mbo worden later dit jaar verwacht. Je kunt de hbo-gids zelf aanschaffen via de site van de keuzegids. Mocht je moeite hebben bij het maken van een goed gefundeerde keuze voor een hbo-studie, neem dan contact op met Adviesbureau Koers.Deel dit bericht

Meer