Web Analytics
Stel direct je vraag


Er werd mij goed duidelijk gemaakt wat voor eigenschappen ik heb en bij welke beroepen dit paste.

Ik ben merel en heb de beroepskeuze test gedaan van koers. Ik was vorig jaar begonnen aan een studie die ik toch niet zo leuk vond. Daarna wist ik echt niet wat ik moest gaan doen, daarom hebben mijn moeder en ik besloten dat ik maar een beroepskeuze test moest gaan doen. Ik had telefonisch een afspraak gemaakt en dat is heel gemakkelijk gelopen, een vriendelijk persoon aan de telefoon heeft daar ook aan meegeholpen. Toen had ik een kennismakingsgesprek in Leeuwarden. Het pand is gemakkelijk te bereiken met de bus en de loop afstand vanaf het trein station is ook niet lang. Ik was er een beetje te vroeg maar dit maakte niet uit ik werd vriendelijk ontvangen en het voelde ook meteen heel goed, een hele ontspannen zweer. In dat kennismakingsgesprek moest ik vertellen wat voor opleiding ik had gedaan en wat voor vooropleiding en wat ik daar aan heb gehad en wat ik er van vond. Het gesprek liep soepel geen rare stiltes en de vrouw waarmee ik sprak was ook heel aardig en je had echt door dat ze veel van haar zaken afwist. Na de tijd kreeg ik een mailtje gestuurd met de evaluatie van het gesprek en wat we allemaal besproken hebben. Daarna hebben wij een afspraak gemaakt voor de echte test, alles word je goed uitgelegd waardoor je niet het gevoel hebt dat je niet snapt wat er gaat gebeuren. De dag van de test zelf kwam ik ook wat te vroeg aan maar dit was opnieuw niet erg. Ik mocht in een kamer plaats nemen waar ik achter de computer werd gezet. Hierop moest ik een aantal vragenlijsten invullen wat ongeveer 2 uren duurde, het waren niet moeilijke vragen en je ging er makkelijk doorheen. Als ik vragen had kon je dit gewoon vragen aan de begeleider die erbij zat die mij makkelijk antwoord kon geven. Na twee uur was ik klaar en werd ik vriendelijk de deur weer uitgestuurd. Een paar dagen later kreeg ik een belletje dat we een afspraak gingen maken voor het evaluatie gesprek van, ook dit gesprek verliep heel soepel. Er werd mij goed duidelijk gemaakt wat voor eigenschappen ik heb en bij welke beroepen dit paste. De opleiding die als eerste uit de test was gekomen ga ik aankomend september ook aan beginnen. Ik was naar een meeloopdag geweest en kwam er achter dat dit echt de studie voor mij was. Ik ben super blij dat ik deze keuze heb gemaakt, het heeft me echt heel erg geholpen. Dus ben jij iemand die niet weet wat voor studie je wil volgen en je teneinde raad bent, dit is zeker een goede keuze om te maken. 

Merel
Havo-diploma behaald
Studiekeuze

Delen

Wat anderen vertelden

“Ik heb door middel van persoonlijke aandacht en een professionele begeleiding een goed overwogen studieadvies gekregen.”
Abel

Havo-5 leerling
Studiekeuze


Lees verder
“Het advies wat hieruit voortkwam heeft me niet alleen geholpen om een stap in de goed richting te maken wat betreft mijn loopbaan, maar ook op persoonlijk vlak.”
Wietske Baukje

Verkoopmedewerker binnendienst
Loopbaanadvies


Lees verder
“Er werd mij goed duidelijk gemaakt wat voor eigenschappen ik heb en bij welke beroepen dit paste.”
Merel

Havo-diploma behaald
Studiekeuze


Lees verder
“De uitkomst van de test heeft mij aan het denken gezet over bepaalde beroepen die ik zou kunnen kiezen.”
Douwe

Vwo-3 leerling
Profielkeuze


Lees verder
“Door het maken van verschillende testen en het advies van Margo heb ik weer een stap gezet in mijn eigen ontwikkeling. ”
Marieke

Communicatiemedewerker
Beroepskeuze


Lees verder