Web Analytics
Stel direct je vraag


De uitkomst van de test heeft mij aan het denken gezet over bepaalde beroepen die ik zou kunnen kiezen.

De moeder van Douwe over het onderzoek

"Wij hebben voor onze beide kinderen een profielkeuzetest laten verrichten door bureau Koers.

Voor onze dochter omdat zij eigenlijk liever een EM profiel wilde kiezen, maar bang was om vakken die verplicht gesteld worden voor bepaalde studies te laten vallen. Uit de test kwam dat zij beter die vakken kon kiezen waar haar belangstelling lag, dan vakken waar ze minder gemotiveerd voor was. Mocht ze die vakken later toch nog nodig hebben zou ze er altijd nog een deelcertificaat voor kunnen halen. Dit was een erg verhelderend advies. Inmiddels is zij met goede cijfers geslaagd voor haar eindexamen EM en zal haar vervolgstudie ook in die richting liggen.

Voor onze zoon stond het vast dat hij het profiel NT zou kiezen. Voor hem hebben we een test gevraagd om te kijken of we nog talenten over het hoofd zouden zien. Bij hem kwam uit de test dat hij wetenschappelijk geïnteresseerd is en belangstelling heeft voor processen, oa medische werkingsmechanismes. Daarom werd hem geadviseerd vooral biologie wel te houden en voor een NT&NG profiel te gaan, wat hij volgens de uitkomsten van de test aan zou moeten kunnen. We zijn benieuwd hoe dit in de toekomst uit zal pakken?"

Douwe over het profielkeuzeonderzoek

"Ik vond het best wel vermoeiend om de hele dag allemaal verschillende testen te doen en goed geconcentreerd te blijven.

De uitkomst van de test heeft mij wel aan het denken gezet over bepaalde beroepen die ik zou kunnen kiezen en welke vakken ik daarvoor in m’n examenpakket nodig zal hebben.

Al met al vond ik het wel nuttig deze test gedaan te hebben."

 

Douwe
Vwo-3 leerling
Profielkeuze

Delen

Wat anderen vertelden

“Ik heb door middel van persoonlijke aandacht en een professionele begeleiding een goed overwogen studieadvies gekregen.”
Abel

Havo-5 leerling
Studiekeuze


Lees verder
“Het advies wat hieruit voortkwam heeft me niet alleen geholpen om een stap in de goed richting te maken wat betreft mijn loopbaan, maar ook op persoonlijk vlak.”
Wietske Baukje

Verkoopmedewerker binnendienst
Loopbaanadvies


Lees verder
“Er werd mij goed duidelijk gemaakt wat voor eigenschappen ik heb en bij welke beroepen dit paste.”
Merel

Havo-diploma behaald
Studiekeuze


Lees verder
“De uitkomst van de test heeft mij aan het denken gezet over bepaalde beroepen die ik zou kunnen kiezen.”
Douwe

Vwo-3 leerling
Profielkeuze


Lees verder
“Door het maken van verschillende testen en het advies van Margo heb ik weer een stap gezet in mijn eigen ontwikkeling. ”
Marieke

Communicatiemedewerker
Beroepskeuze


Lees verder